Project omschrijving

Doelstelling Wonderland

Wonderland stelt zich ten doel om tijdens de zomervakantie activiteiten te organiseren voor kinderen uit Oisterwijk en omgeving, in de leeftijd van vijf tot twaalf jaar.

Omdat er nog steeds kinderen zijn die niet op vakantie kunnen, organiseert Wonderland een week waarin kinderen toch even onbezorgd kunnen genieten van allerlei activiteiten. Helaas wordt de subsidie vanuit de gemeente elk jaar afgebouwd en is Wonderland vooral afhankelijk van sponsoren. Wij blijven op zoek naar middelen om de bijdrage (€30,00 voor een hele week) zo laag mogelijk te houden, zodat ook echt ieder kind kan meedoen.

Ontstaan Wonderland

Vijftig jaar geleden is een groep vrijwilligers gestart met het organiseren van spelactiviteiten voor jongeren tijdens de schoolvakanties. Het ging hier in hoofdzaak om jongeren uit Oisterwijk die niet in de gelegenheid waren om in de zomervakantie op vakantie te gaan. Met name de kinderen van minder draagkrachtige gezinnen namen aan de activiteiten deel. De huidige doelgroep bestaat uit alle kinderen uit Oisterwijk en omgeving in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar.

Subsidie van Stg MIGO

Het feit dat Wonderland 50 jaar bestaat willen we groots vieren. Hiervoor organiseren we in het dorp tal van activiteiten die voor de jeugd van Oisterwijk (inclusief Moergestel en Heukelom) gratis zijn. We willen hiermee laten zien hoe leuk jeugdwerk is en dat ieder kind recht heeft op vermaak en ontspanning.

In de avond vindt een reünie plaats voor alle vrijwilligers. Ongeveer 300 mensen verwachten we op deze avond te ontvangen. Dankzij de bijdrage van Stichting MIGO wordt dit jubileum mogelijk gemaakt.

Het bestuur van Wonderland Oisterwijk bedankt Stichting MIGO hiervoor.