Project omschrijving

Stichting Wijkorganisatie Pannenschuur heeft recent het initiatief genomen om meer activiteiten te organiseren voor de jeugd. Samen met de behoefte het wijkcentrum na 20 jaar wat op te knappen en de relatie tussen ouderen en jongeren te versterken, werd een plan bedacht dat een positieve impuls kan geven aan al deze facetten, tegelijk en vooral ook samen.

OPKNAPBEURT WIJKGEBOUW
Het plan is om met vrijwilligers en jeugd uit de wijk, specifiek ook hangjeugd rondom het wijkgebouw (11-16 jaar), de entree en de ontmoetingsruimte een opknapbeurt te geven en een aantal technische voorzieningen te vervangen en aan te brengen. Vrijwilligers gaan samen met de jeugd schilderen. Alles krijgt een nieuw fris kleurtje. Ook gaan we elkaar helpen met de huidige verlichting vervangen voor energiezuinige LED verlichting en voor de jeugd de gewenste discotechnieken aanbrengen. En vrijwilligers gaan de jeugd helpen met het organiseren van nieuwe hedendaagse activiteiten; zowel binnen als buiten; sport, spel en vermaak.

DUURZAAM SAMENWERKEN
Het resultaat van dit project is dat ouderen zien dat de jeugd zich positief inzet en genieten mee van een opgeknapt wijkcentrum. Jongeren leren dat meehelpen goed en fijn is en zien dat gebruik van duurzame middelen besparing oplevert, dat is milieubewust en goed voor hun activiteitenkas, want de energiewinst kunnen ze zelf daarvoor gebruiken, dat is hun verdienste, en dat is meteen ook het unieke aan dit bijzondere project.

SUBSIDIE STG. MIGO
MIGO ondersteunt het project met een eenmalige investering in benodigde apparatuur en middelen.