Project omschrijving

Het Nederlandse Rode Kruis afdeling Oisterwijk- Haaren, viert op zaterdag 11 maart 2017 haar 80-jarig bestaan. In februari geven wij in samenwerking met de uitgever van de “Nieuwsklok” een bijlage uit over de geschiedenis, het heden en de toekomst van onze afdeling. Deze bijlage wordt huis aan huis verspreid samen met de Nieuwsklok.

SPONSORACTIE
Wij gaan in het kader van ons jubileum een sponsoractie opzetten waarmee we geld willen inzamelen om met ongeveer 16 (hulpbehoevende) mensen op vakantie te gaan naar de “Paardenstal”, één van de vakantiehotels waar zorg gegeven kan worden voor gasten met een beperking. We hebben daarvoor ongeveer €25.000 nodig.

Daarnaast willen we een open middag organiseren, die voor een groot deel gefinancierd wordt met de subsidie van MIGO.

Het doel van deze middag is: het bevorderen van belangstelling bij de jeugd voor hulpdoelstellingen in het algemeen en het volgen van EHBO cursussen in het bijzonder.

OPEN MIDDAG
De open middag op zaterdag 11 maart 2017 tussen 13.00-17.00 uur in en rond cultuurcentrum Tiliander.
Organisaties die hun medewerking hebben toegezegd zijn: Brandweer Oisterwijk, Politie, GGD ambulancedienst, Stichting Oisterwijk Heartsafe, EHBO vereniging Oisterwijk.

Een verzoek tot deelname wordt nog gericht aan EHBO Moergestel, noodhulpteam van Het Nederlandse Rode Kruis Midden- en West-Brabant en Lotusgroep.

De exacte invulling van de middag wordt gerealiseerd in overleg met alle deelnemende organisaties.

In ieder geval zal de jeugd uit de Gemeente Oisterwijk getriggerd moeten worden op   het grote belang voor onze maatschappij van deze professionele en vrijwillige organisaties. Hiermee beogen we bij hen de belangstelling op te wekken om zelf actief te gaan worden, nu of in de toekomst.

Er zullen in ieder geval workshops te volgen zijn van 45 minuten over de volgende onderwerpen: reanimatie, EHBO aan volwassenen en EHBO aan baby’s en kinderen.

De basisscholen in de Gemeente Oisterwijk worden aangeschreven en uitgenodigd om mee te doen. Zo zal er voor de onderbouw een kleurwedstrijd zijn met leuke prijsjes. De bovenbouw wordt gevraagd om een poster te ontwerpen die betrekking heeft op de hulpverlening. De kleurplaten en de posters nemen wij graag in ontvangst tijdens de open middag in  de Tiliander, die wordt afgesloten met een prijsuitreiking.

Verder wordt één klas per school uitgenodigd om een sketch, liedje, toneelstukje etc. van maximaal 10 minuten ten gehore te brengen waarmee de klas ook  een prijs kan verdienen. De voorzitter van de jury zal onze burgemeester zijn, aangevuld met afgevaardigden van de scholen die meedoen.

Wij hopen en verwachten op deze wijze meer jongeren te interesseren voor de hulpverlening en hopen dat onze jeugdafdeling weer nieuwe aanwas gaat krijgen.

SUBSIDIE STICHTING MIGO
Wij gaan voor een hele afwisselende, interessante en leerzame middag die mede mogelijk gemaakt is dankzij de subsidie van MIGO.

Tot slot van deze feestelijke dag organiseren wij ‘s avonds voor de vrijwilligers en partners een gezellige avond in de Tiliander.

Voor meer informatie, bezoek de website van het Rode Kruis – Oisterwijk.