Project omschrijving

De Parel Express is een burgerinitiatief. Doel van de Parel Express is verbindingen leggen in en met de gemeenschap van Oisterwijk (Oisterwijk, Moergestel en Heukelom). De trein is sinds 1 oktober 2016 volledig eigendom van Stichting Ons Oisterwijk.

De Stichting organiseert activiteiten, die ten goede komen aan de gemeenschap van Oisterwijk. De Stichting is onafhankelijk en bestaat uit vrijwilligers. Onderhoud, activiteiten en rijden met de trein wordt door vrijwilligers gedaan.

INZETTEN TREIN
De Parel Express is een sfeervolle trein, die zorgt voor een gastvrije, laagdrempelige en toegankelijke verbinding in en met Oisterwijk. De Parel Express richt zich op bezoekers aan Oisterwijk, inwoners van Oisterwijk en organisaties en instellingen van Oisterwijk.
Zo wordt deze in december ook ingezet om de basisschooljeugd te vervoeren naar de ijsbaan. Ook de kinderen van het AZC wordt hierbij betrokken.

ROUTES
De Parel Express zal op diverse wijzen worden ingezet:
-vaste routes en dienstregelingen
-thematische routes (Tour of history; natuurtour, culinaire tour)
-ritten voor besloten gezelschappen
-ritten voor speciale doelgroepen uit de gemeenschap
-speciale gelegenheden

SUBSIDIE STICHTIG MIGO
Hiermee wordt een extra impuls gegeven aan dit initiatief juist in de eerste jaren van de opstartfase. Een opstartfase die, behalve de jaarlijkse exploitatie, ook gekenmerkt wordt door investeringen aan het in- en exterieur van de trein, teneinde de juiste uitstraling en comfort te kunnen bieden aan de passagiers van de Parel Express. Verwarming in de trein op basis van zonne-energie is een van de zaken waar nu aan wordt gedacht.