Project omschrijving

Doel van het project is kennis onder de mensen omtrent de historie, het heden en de toekomst van de Koninklijke Verenigde Leder (KVL) te verzamelen, vast te leggen en te delen door middel van het organiseren van educatieve aktiviteiten, presentaties en rondleidingen voor jong en oud in de Oisterwijkse gemeenschap. Een te publiceren boek en een uitgebreide openbare foto- en filmdatabase zullen de duurzame tastbare neerslag van de verkregen informatie gaan vormen.

VERBINDEN
Het project geeft een impuls aan het besef dat de KVL behoort tot het DNA van Oisterwijk. Door een de diversiteit aan presentaties streven we ernaar oude en jonge inwoners van Oisterwijk te verbinden in hun ervaring met en belangstelling voor de KVL. De KVL, ooit de grootste werkgever in Oisterwijk en toonaangevend marktleider op het gebied van leerlooien, is thans een bijzonder erfgoedcomplex met moderne bedrijvigheid, omringd door een hedendaagse woonwijk die op het KVL-terrein verrijst. De verhalen uit interviews met oud-werknemers geven een antwoord op vragen van nu over wat die KVL nu eigenlijk was. We komen onder meer op De Vloet, scholen en ondersteunen evenementen en activiteiten op de KVL.

SUBSIDIE STICHTIG MIGO
De toegekende subsidie richt zich op realiseren van onze projectdoelstellingen en maakt het bovendien mede mogelijk in het kader daarvan een mooi en voor iedereen betaalbaar boek te kunnen produceren dat het verhaal van de KVL duurzaam vastlegt en op zichzelf al aanleiding zal zijn om mensen met elkaar in gesprek te brengen.

100 verhalen over de Looijerij is een samenwerking tussen Oisterwijk in Beeld en Stichting Het Kwartier van Oisterwijk.