Project omschrijving

De samenleving verandert. Wij wordt het nieuwe ik. We gaan samenwerken, en weer voor elkaar zorgen. Toegang tot spullen, diensten en faciliteiten wordt belangrijker dan het bezit ervan. Waarom heeft iedereen een boor nodig, terwijl we die maar een enkele keer per jaar gebruiken? Waarom maken we geen gebruik van elkaars auto’s, huishoudelijke apparatuur en vergaderruimten? Samen sterk en vitaal!

HOE GAAN WE DAT DOEN?
Via ons platform worden inwoners, bedrijven, ondernemers, verenigingen, maatschappelijke initiatieven en sportclubs binnen de gemeente Oisterwijk met elkaar verbonden. Zij kunnen elkaar versterken door aan elkaar spullen uit te lenen: van een ladder, fiets, grasmaaier, auto of belangrijke kennis van de buurman tot een bestelbus, heftruck, kantoor- of opslagruimte, beamer of medewerker van het bedrijf om de hoek. We doen klusjes voor elkaar, zoals boodschappen, tuinieren, koken, thuiszorg of schilderwerk.

WAT IS OISTERWIJKDEELT.NL?
Oisterwijkdeelt.nl is een online deelplatform dat iedereen in de gemeente Oisterwijk de mogelijkheid biedt om lokaal, veilig en vertrouwd spullen, diensten, faciliteiten, kennis en klusjes met elkaar uit te wisselen. Op het deelplatform wordt vraag en aanbod transparant en deelbaar.

Samen lokaal delen brengt voor ieder van ons voordelen met zich mee. Delen is goed voor het milieu, want we gaan efficiënter om met wat we al hebben. Delen is sociaal, want we leren elkaar in de buurt weer kennen. Delen is ook goed voor de portemonnee. Je kan er een extra centje mee verdienen. Je kan je spullen gratis uitlenen, maar dat hoeft natuurlijk niet.

SUBSIDIE VAN STG. MIGO
Met de bijdrage van Stichting MIGO, realiseren we de online deelmarktplaats www.oisterwijkdeelt.nl. Daarnaast wordt de subsidie gebruikt ten behoeve van het informeren, enthousiasmeren en activeren van de inwoners van Oisterwijk, Haaren, Moergestel en Heukelom om te gaan delen met mensen, bedrijven en andere (non-profit)organisaties via het lokale deelplatform.