Project omschrijving

Mentorhulp Oisterwijk is een kleinschalig, laagdrempelig bedrijf dat zich richt op het het bieden van ondersteuning en het behartigen van belangen voor mensen met een hulpvraag binnen de gemeente Oisterwijk.

Heeft iemand bijvoorbeeld hulp nodig in de huishouding, een helpende hand in of rondom de woning, ondersteuning voor mantelzorgers of begeleiding bij een bezoek aan huisarts of specialist? Wat de hulpvraag ook is, met het netwerk en de korte lijnen waarover Mentorhulp Oisterwijk beschikt, is bijna alles mogelijk.

Maatwerk, passende hulp 
In een persoonlijk, vertrouwelijk gesprek wordt de betreffende hulpvraag besproken waarna de zorgmentor de mogelijkheden inventariseert en een hulpplan op maat maakt. De hulpvrager houdt zelf de regie in handen. Door de coördinerende rol van Mentorhulp Oisterwijk is er slechts één aanspreekpunt waar de aanvrager met vragen en wensen terecht kan.

Mentorhulp Oisterwijk werkt samen met professionals om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen. Denk hierbij aan een bewindvoerder, curator, budgetcoach, jurist, notaris, gemeente Oisterwijk en/of andere hulpverlenende instanties. Ook worden vrijwilligers ingezet.

Subsidie van Stg MIGO
Met de bijdrage van MIGO, krijgt Mentorhulp Oisterwijk de kans zich verder te professionaliseren, te profileren en nieuwe (zorg)initiatieven te ontwikkelen.