Project omschrijving

Hockeytraining voor kinderen van ongeveer 8 tot 15 jaar, waarbij de verstandelijke lichamelijke beperking van dien aard is, dat zij niet mee kunnen komen binnen een regulier hockeyteam.

ACCENT OP SPEELPLEZIER
Het doel van G-hockey is om spelenderwijs de basisvaardigheden van hockey aan te leren tijdens de training. Het accent ligt op spelplezier en vertrouwen in eigen kunnen. De normale regels en technieken worden, indien nodig, aangepast aan de individuele mogelijkheden en behoeften van de spelers.
Spelenderwijs wordt er gewerkt aan concentratie en oog-hand coördinatie. Gericht op plezier beleven aan de sport binnen de mogelijkheden van de spelers. Dit alles in een veilige en beschermde omgeving. Waar mogelijk laten we, in overleg met alle betrokkenen, de kinderen instromen in reguliere teams. Naast speelplezier is het sociale aspect ook van groot belang, juist voor deze groep kinderen, naast de trainingen zullen er daarom ook andere activiteiten georganiseerd worden.

WAAROM HET INITIATIEF OM G-HOCKEY TE STARTEN BIJ HOCO?
Geïnspireerd door twee meisjes, die vaak bij Hoco zijn en die heel graag willen hockeyen maar niet in een regulier team mee kunnen, heeft het bestuur van Hoco de eerste stap naar G-hockey gezet. Als grootste sportclub van Oisterwijk, ruim 850 leden, heeft Hoco ook een maatschappelijke doelstelling.

We willen graag een bijdrage leveren aan de samenleving binnen onze gemeente. En het sociale gezicht van de vereniging tonen. Ook voor kinderen die niet in een regulier hockeyteam kunnen meekomen.

SUBSIDIE STG MIGO
De begeleidingsgroep bestaat uit 2 gekwalificeerde trainers die ook ruime ervaring hebben met de doelgroep. Een fysiotherapeut om de fysieke grenzen te bewaken. Een orthopedagoge. Aangevuld met een aantal enthousiaste, vrijwillige ouders/commissieleden.

Mocht je kinderen kennen die ook graag kennis willen maken met de hockeysport. Laat het ons weten. Ook als je als vrijwilliger of trainer graag wilt aansluiten.

Je bent van harte welkom! Omdat hockey gewoon G-aaf is!