Project omschrijving

Rob en Jeff Denissen, van melkveebedrijf “Piet van Meintjes Hoeve” in Heukelom, kwamen met een prachtig aanbod om burgers en agrariërs dichter bij elkaar te brengen. Zij stelden een stuk weiland op de Hoog Heukelomseweg ter beschikking om een openbare moestuin te realiseren. Een aantal buurtbewoners heeft het initiatief verder opgepakt.

In de, grotendeels gezamenlijke, moestuin wordt samen geplant, onderhoud gepleegd en de vruchten geplukt. Daarnaast kan een privé moestuin (variërend van 5-20 m2) worden ingericht.

Kinderen doen ook mee!
Basisscholen in de omliggende wijk Pannenschuur, werken mee aan dit project. Samen met de vrijwilligers en beroepsbeoefenaars zullen ze regelmatig in de tuin te vinden zijn voor educatie en workshops. Ook kinderen kunnen een eigen moestuin onderhouden.

Ontmoetingsplek
De openbare moestuin is vooral een ontmoetingsplek. De sociale contacten zijn eigenlijk net zo belangrijk als een vers kropje sla uit deze moestuin. Bovendien kan de kennis overgedragen worden naar de volgende generatie. Kinderen leren bewuster omgaan met het “groen”.

Subsidie van Stg MIGO
Met de subsidie van MIGO kan de moestuin in de vorm van een vereniging verdergaan. Kunnen de scholen meer worden betrokken en educatie aanbieden in de tuin. Daarnaast kunnen vrijwilligers worden geworven en opgeleid en kennis worden overgedragen aan anderen.